Прокрастинатор писал(а):
"Ні хто інший, як я..."
Хороший твір. Трохи мало щодо логіки кібер-системи. Незрозуміло як вона дожилася до такого. Дратують роздуми головного героя щодо вищих істот. По суті, якесь в них нудне життя, того робити не можна, цього робити не можна, а чим тоді вони займаються? Дивляться на комашок під ногами та переживають чи виповзуть вони зі смертельної небезпеки чи не виповзуть? Мені варіант Козерюка більше сподобався в "Люди как боги". Коли на рівень вища цивілізація займалася своїми справами (перебудовою ядра галактика), і не бажали ніякого зла землянам та їх друзям, що туди сунулися та загинули, адже були просто байдужі до комашок, що снували під ногами.
Прокрастинатор, велике спасибі за відгук та зауваження!
Справді є над чим подумати. Щодо кібер-системи, то тут піднімається вічна тема відношення творіння до творця. Не думаю, щоб у цьому завжди все було гладко... А на рахунок того, що вищі цивілізації байдужі до нас... Я, наприклад, коли йду по полю чи садку оминаю мурашники. Якби був більш розвинутий і знав їх мову - можливо би й поспілкувався з ними. Чому ні? Хіба Вам зовсім не цікаво, про що вони думають, як бачать нас і світ навколо? Які у них НФ оповідання користуються популярністю?