ay014 "Манав я таку роботу"Попри те, що текст у повному сенсі є закінченим оповіданням - тема, рема, композиція, мораль, ідея, фінал... оцевсе в наявності - здається Птиці, що це фрагмент роману (бо Птиця, як відомо, в усьому бачить світову змову

). Скидається на те, що хтось обкачує сеттінг. І я здогадуюся навіть, хто саме (за частотою вживання слова "хильнути", якщо що).
Автор ay014 писал(а):
Герой таки знав. Ви маєте рацію, в тексті нема пояснення, чому так, але зараз я не можу сказати, чому так. Після конкурса поясню, якщо все ще буде цікаво.
От!
Враховуючи вищесказане, в мене буде зауваження не до оповідання як такого, бо до нього нема підстав прискіпуватися, воно гарне. Питання лиш - чи має право людина виконувати таку роботу, що в головгера? Чи не перевищив він "повноваження" пересічної людини? І як саме він це робить?
- [+]
- Бо питання не технічне, а здебільшого філософське - чи можна взагалі вбити душу? Якщо, звісно, не робити це анекдотично, за допомогою того уловлювача, що був у мисливців за привидами.
Вам я поставлю в "
навіяло імені Юлеса" не вальс "Блакитний Дунай", бо він мені тупо не подобається. Поставлю київський вальс. І не дивіться на стрьомну заставку ролика - виконавці там найкращі з тих, що колись це співали.
Удачі на конкурсі та удачі з романом, якщо вгадала!