Валентин Дрозд писал(а):
Да, панове литераторы, с фантазией у нас - высший пилотаж. С восприятием реальности дела хуже обстоят. Политической реальности.
А що ми можемо ще окрім як фантазувати?
Думаю, кожен з нас прекрасно розуміє, що політична ситуація в Україні залежить не стільки від внутрішніх факторів, скільки від зовнішніх. Політика - взагалі складна штука. Щоб її розуміти потрібно мати дуже широкі знання з багатьох галузей, а хто має можливість дозволити собі витрачати купу часу на всілякі дослідження та збір інформації? Думаю, що мало хто. Тому будемо відштовхуватися від наступного:
- перше і, на мою думку, найголовніше: "договорняки". Про це вже встиг сказати
Валентин Дрозд. Я лиш доповню одним моментом з власного досвіду. 2004 рік, Помаранчева революція. Народне піднесення, всі раді, що стару владу змінили, очікують на щось нове і незрівнянно краще за те, що було в минуло. А в результаті що? На місцевому рівні 90% "попередеників" залишилося на своїх місцях, просто перефарбувалися і все, решта 10% перейшли на інші посади. На регіональному рівні обсяги "рокіровок" були більшими, на загальнодержавному - ще більшими, але результат той же самий. Я, як учасник районного осередку "Нашої України", запитав нашого керівника: як же так, вони нас пригнічували, заважали працювати, міліцію натравлювали і т.д. і т.п., а тепер вони з нами? В він каже: ну, ти розумієш, це політика, нам потрібно працювати і далі, а це люди досвідчені і т.д. і т.п. Після цього я зрозумів суть політики і більше в неї не ліз. Що зробиш, молодий був, недосвідчений. Радий, що пройшов ту школу і все зрозумів з власного досвіду, більше у щирість політиків та їх намірів не вірю.
- друге: пропаганда, мозкопромивання і інформаційний шум. Яка тепер реклама в соцмережах, на ютьюбі, на інших інтернет-ресурсах, в газетах, на телебаченні? Як не Юлька, то Порошенко. Ну, ще Ляшко якусь чергову фігню штовхає або хтось інший. При чому, зміст реклами дуже одноманітний, у Юльки це новітні технології, зміни на краще, нова конституція і т.д., у Порошенка це, в основному, хтось із іноземних політиків чи якихось діячів розповідає як Порошенкові було важко і який він правильний президент. Ляшко у своєму стилі: то корова у кожен дім, що ще щось подібне, ну, але його серйозно сприймати не можна, то просто блазень.
І все.
Особисто я не знаю, за кого можна було б проголосувати.
Вибирати менше зло? Тобто, когось із тих, хто вже давно в політиці? Не знаю, чи хочеться мені це робити знову.
Вірити у те, що пройде хтось новий і достойний - не схильний, бо ймовірність цього дуже мала.
Сподіватися на те, що відбудуться якісь різкі радикальні зміни без катастрофічних наслідків - марно, не та тепер ситуація у світі. Путін (і не лише він) легко скористаєтсья будь-якою ситуацією і нападе на нас, світова спільнота висловить свою стурбованість, а нам що залишиться робити?
Так що ситуація тепер дуже не визначена. Не знаю як хто, але по своїй діяльності (землевпорядкування) я бачу лиш погіршення. Все контролюється вручну, на закони всім плювати, дерибанять хто що може, "договорняки", відкати, показуха. І зміни поки що не намічаються. Так, роботи вистачає, якщо вкалувати до посиніння, то можна щось і заробити на місці, не їдучи на заробітки, але то робота на виснаження, довго так не протримаєшся.
Не сприйміть це як "усьо пропало!", це просто констатація факта і особиста думка
Якщо хтось має що сказати конкретного у інший бік, то буду радий вислухати думку.
P.S. Працюю без вихідних, заходити сюди маю можливість нерегулярно.